Bu sitenin tarayıcınız için sınırlı desteği vardır. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

📢BU AYA ÖZEL İSİM BASKISI ÜCRETSİZ📢

1500₺ ve ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ 🚚

Sepetim 0

Satın alınabilecek başka ürün yok

Ürünler
Şununla eşleştir:
Bu bir hediye mi?
Ara toplam Ücretsiz
Kargo, vergiler ve indirim kodları ödeme sırasında hesaplanır

Yeni Yürümeye Başlayan Bebeğin İlk Adım Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

Yeni Yürümeye Başlayan Bebeğin İlk Adım Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

Ayakkabının kalıbına dikkat!

İlk adımlarını bebekleriniz ilk iki haftayı ayakkabısız geçirdikten sonra bebek ayakkabılarına bakınmaya başlayabilirsiniz. Bunun için dikkat edilmesi gereken en önemli konu, seçeceğiniz ayakkabının malzemesinin yumuşak ve doğal olması. Ayakların şeklini alabilen, yumuşak deri kumaşları tercih etmelisiniz. Ayrıca ayakkabıya karar verirken elinizi içine sokup ayağı rahatsız eden bir girinti, çıkıntı ya da dikiş olmamasına dikkat etmelisiniz.

Taban seçiminin öncelikleri

Bebek ayakkabısı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntılardan biri de taban. Bebeğin zemini iyice kavrayabilmesi ve kayıp düşmemesi için taban seçiminin yumuşak ve kaymaz olduğu ortopedik bebek ayakkabısı modellerini tercih etmelisiniz. Tabanın ön kısmının yumuşak olup arkaya doğru sertleştiği modeller, ilk adımlar için ideal. Bebek ev ayakkabısı seçimindeyse altında soğuğu kesip kaymayı önleyecek plastik noktalar bulunan çoraplara bir göz atmalı.

Doğru beden hangisi?

Ve tabii ki sırada bebeğinizin ayağına en uygun bedeni seçmek var. Seçeceğinizin ayakkabının ayağı sıkmadan kavraması, fakat büyük de olmaması gerekiyor. Bunun için en doğru kontrol yöntemi, deneme-yanılma. Bebeğinizin ayağından rahatça çıkarabildiğiniz, yarım numara kadar büyük ayakkabılar tercih etmek ayakların rahatlığı için oldukça önemli. Ayakkabı giydikten sonra başparmağın da ayakkabının burnuna tamamen yapışmaması gerekiyor. Başparmak ile ayakkabının burnu arasında, işaret parmağınızın ucu kadar bir boşluk olması, bebeklerin ayaklarının son derece rahat olduğu anlamına geliyor.

Hızla büyüyen ayaklar!

Her geçen gün biraz daha gelişip büyüyen bebeğe ayakkabının dar gelmemesi de önemli. Bu nedenle ayakkabıyı yeni almış olsanız bile sık sık bedeni kontrol etmekte fayda var. Malum, onların gelişim hızına yetişmek pek mümkün değil.